САЩ работят за пренасочване на газ към България. Американският президент Джо Байдън заяви,

...
САЩ работят за пренасочване на газ към България. Американският президент Джо Байдън заяви,
Коментари Харесай

Байдън: Работим за пренасочване на газ към България

САЩ работят за пренасочване на газ към България. 

Американският президент Джо Байдън заяви, че се работи над пренасочване на природен газ директно към България и Полша в отговор на прекъсването на доставките от Русия, придаде БНР.

По думите на Байдън двете страни са показали, че имат запаси от газ  - Полша в по-голяма степен и България по-малка. Байдън добави: 

„ Ние работихме с нашите съдружници (като да вземем за пример Япония) и може да пренасочим нашата продажба на природен газ към тези страни непосредствено към Полша и България. “

Американският президент сподели това в отговор на въпрос, откакто изнесе тирада, с която изиска спомагателна средства в поддръжка на Украйна.

В речта си той посочи: 

„ Няма да позволим на Русия да избегне глобите със заплашване или изнудване. Няма да им позволим да употребяват своите петрол и газ, с цел да избегнат последствията от тяхната експанзия. “

Байдън също разясни, че както с Япония, се работи и с страни като Южна Корея и Катар, с цел да се окаже поддръжка на европейските съдружници.

“Агресията няма да победи, заканите няма да победят, ” сподели още Байдън.  

По-рано прессекретарят на Белия дом Джен Саки сподели, че Съединени американски щати са очаквали Русия „ да употребява енергийните ресурси като оръжие “  и че американската страна към този момент е била в контакт с водачи в Полша и България.

Саки също напомни и основаната предишния месец взаимна група, която работи с Европейски Съюз за „ понижаване зависимостта на Европа и опцията на (Владимир) Путин да употребява силата за принуждаване на Европа. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР